De Hoop Draait

Korenmolen De Hoop

Veel gestelde vragen

Openingstijden en prijzen:
Voor alle ontmoetingen, activiteiten, aanschuifdiners en cursussen is Korenmolen ‘De Hoop’ uitsluitend te bezoeken op afspraak. Dit staat vermeld op het bord naast de slagboom. Voor deze activiteiten geldt tarief op maat.

Kunnen we de molen zelfstandig in, zonder rondleiding?

Nee, vanwege de waardevolle techniek en de steile trappen, is de molen alleen toegankelijk onder leiding van de molenaar of de molengids. Bovendien kunnen zij u ook veel meer vertellen dan u zelf gewoon zult zien.

Moeten we een afspraak maken?

Jazeker, dan weet je dat we er voor jou zijn.

Mag ik foto’s maken of filmen in de molen?

Ja hoor dat mag.

Is de rondleiding geschikt voor kinderen?

De rondleiding is niet geschikt voor kleine kinderen. Het meenemen van kinderwagens en buggy’s is toegestaan, maar moeten buiten of beneden blijven staan. Wij raden af om met kinderen jonger dan 6 jaar de molen te bezoeken, tenzij er speciale kinderactiviteiten zijn. Voor kinderen vanaf 6 jaar is de rondleiding wel geschikt; de molenaar of -gids zal waar nodig inspelen op de aanwezigheid van kinderen. Kinderen moeten wel altijd onder leiding zijn.

Wij komen met buitenlandse gasten. Zijn er ook rondleidingen in andere talen dan Nederlands?

De reguliere rondleidingen zijn in de Nederlandse taal. Engels spreken is ook mogelijk.

Is de rondleiding geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn?

De molen is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, omdat er geen lift is. De rondleiding beslaat vier verdiepingen, er zijn hele steile trappen. Mocht u slecht ter been zijn, dan kunt u het best op de begane grond blijven en genieten van de omgeving.

Hoe lang duurt de rondleiding?

De duur van de rondleiding ligt helemaal aan het aantal vragen dat u stelt en uw wensen. Reken op ongeveer een half uur tot een uur voor alleen de rondleiding in de molen.

Is het alleen de molen die we mogen bezichtigen?

De korenmolen is, na afspraak, open. Er zijn tal van arrangementen mogelijk, combinaties met de korenmolen Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede, fietstochten, wandeltochten en workshops. Maar alles in overleg en niets zonder toestemming. De Rijkswijkse Buitenpolder is privé-terrein en wandelen alleen in overleg. Het woonhuis naast de molen is eveneens privéterrein en niet opengesteld.

Kunnen we hier ook vissen?

De vijvers zijn privéterrein, ze zijn niet opengesteld en de toegang voor vissers vanaf de weg naar de molen wordt niet op prijs gesteld.